GAP TURU

15.Ekim.2021 gidiş tarihli 8 günlük GAP TURU Programı

7 GECE - 7 GÜN 6 GECE OTEL KONAKLAMALI
  • Gidiş Tarihi
  • 15.Ekim.2021
  •  İZMİR
  • Otobüs
  • Dönüş Tarihi
  • 23.Ekim.2021
  •  İZMİR
  • Otobüs

Hesaplama

  •  Tur programının süresi geçmiştir.
    Lütfen diğer programlarımızı inceleyiniz.

TUR DETAYLARI

GAP TURU

DİYARBAKIR MERSİN VE TARSUS FARKIYLA

   ADANA – ANTAKYA – HARBİYE – GAZİANTEP – ADIYAMAN - NEMRUT DAĞI - ATATÜRK  

   BARAJI – HALFETİ – ŞANLIURFA – GÖBEKLİTEPE – HARRAN – MARDİN – MİDYAT

   HASANKEYF-DİYARBAKIR-KAHRAMANMARAŞ-TARSUS-MERSİN-ERDEMLİ-SİLİFKE-MUT -  KARAMAN

 

15 EKİM CUMA : Saat 17.00’de İzmir Merkez ofisimizin önünden  siz değerli misafirlerimizi aracımıza alarak yolculuğumuza başlıyoruz.  Yoldaki ihtiyaç molalarının ardından sabah erken saatlerde ADANA’YA ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz kahvaltı ve ihtiyaç molasının ardından ilk gün programımıza başlıyoruz.

16 EKİM CUMARTESİ  : Uygun ihtiyaç molalarının ardından Toros Dağları’nın güneyinde verimli Çukurova’nın toprakları üzerine kurulmuş ülkemizin en büyük kentlerinden birisi olan ve adını da Uranos ’un oğlundan alan Adana’ya sabahın erken saatlerinde ulaşıyoruz. Yolda vereceğimiz kahvaltıya (Ekstra) hayran kalacaksınız. Denizi olmayan kent merkezinin; mavi-yeşil rengiyle hayat ve can verdiği Seyhan Nehri’nin üzerine kurulu SEYHAN BARAJ GÖLÜ ’ne gidiyoruz. Sonrasında panoramik olarak; 1912 yılında inşaatı bitirilen Adana Tren Garı’nı gördükten sonra 32 metre yüksekliği ile Adanalıları selamlayan BÜYÜK SAAT’İ bizler de görüyoruz. Ardından Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük ibadet mekanına sahip camilerinden olan SABANCI MERKEZ CAMİ ’ni ziyaret ediyoruz. İhtişamı karşısında bizleri büyüleyecek farklı bir atmosfere götürecek bu olağanüstü yapının ardından yine görkemine hayran kalacağımız başka bir yapı olan Adana’nın simgelerinden TAŞKÖPRÜ ’ye gidiyoruz. Buradan da ANTAKYA ’ya ulaşıyoruz. Lübnan Dağları’ndan doğup Samandağ’a doğru yoluna devam eden; tersine akıyormuş gibi göründüğü için de ASİ ismini alan ünlü nehrimizin kenarında kurulmuş ANTAKYA ’yı keşfe çıkıyoruz. Hz. İsa’ya inanlara ilk kez “Hristiyan” adının verildiği St.PIERRE KİLİSESİ ’ne gidiyor ve panoramik olarak da Antakya’yı görüntüleme fırsatı yakalıyoruz. Ardından Anadolu’daki en eski camilerimizden HABİB-İ NECCAR CAMİ ve TÜRBESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Dinlerin buluştuğu kent Hatay’da SARIMİYE (SERMAYE) CAMİ ile sırt sırta vermiş KATOLİK KİLİSESİ ’nin tarihten sayfalar anlatır gibi kardeşçe duruşlarına tanıklık ediyor ve Hatay Müzesini gezerek, Hatay ilinin DEFNE ilçesindeki HARBİYE’YE geçiyoruz. Defne bitkisi ve İpek böceği yetiştiriciliğinin çok olduğu şehirde şelaleleri gezip ipek şal ve kumaş alışverişi yaparak otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Harbiye’deki otelimizde.  

17 EKİM PAZAR  : ANTAKYA - GAZİANTEP…. GAZİANTEP : Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra İslahiye üzerinden otoban yoluyla Nurdağı’ndan GAZİANTEP’ e doğru yol alıyoruz. Fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları, bulvarları ve meydanları ile gerçekten  metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoromik şehir turu yapıyor ve ZEUGMA Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin ve dünyanın en zengin mozaik koleksiyonunun sergilendiği ZEUGMA ARKEOLOJİ MÜZE’ sini gezerek,  GAZİANTEP turumuza devam ediyoruz. Keyif dolu ziyaret sonrası bu kez Gaziantep’in sokaklarında keşfe çıkıyoruz. Gaziantep kalesini karşıdan seyredip Nuri Paşa Cami, Karagöz Cami, Gümrük Hanı, Zincirli Bedesten, Almacı Pazarı’nı gezerek, öğle yemeği için ANTEP FISTIKLI KATMER veya ünlü kebaplarından yemeye gidiyoruz. Bu tadı hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Yemek sonrası Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden ünlü TARİHİ TAHMİS KAHVESİ ’ne gidiyoruz. Baklavacılar ve fıstıkçıların eşlik ettiği sokaklar boyunca yürüyerek Tarihi Bakırcılar Çarşısını da geziyor ve buradan da otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama GAZİANTEP ‘deki otelimizde.

18 EKİM PAZARTESİ : GAZİANTEP - HALFETİ – HARRAN – BALIKLI GÖL – URFA – SIRA GECESİ : Sabah otelimizde erken kahvaltı yaparak erken yola çıkıyoruz. Fırat’ın suları altındaki Saklı Cennetin Kayıp Kenti HALFETİ ’yi keşfe gidiyoruz. Geçmişten günümüze olan hikâyesini; BİRECİK BARAJI ’nda yapacağımız tekne turumuz(ekstra) sırasında dinliyoruz.  Sular altında kalan evlerini, ağaçlarını hatta camilerini izlerken hep birlikte bir zamanların Halfeti'sini hayal ediyoruz. Öykünün sonunda Dünyaca ünlü SİYAH GÜL ’ün yetiştiği topraklardan ayrılarak, Tevrat`ta Hârân olarak, İncil’de aynı adla anılan bir kent olarak geçen, adını sıcak havasından alan HARRAN ’a gidiyoruz. Bölgenin iklim ve doğasıyla uyumlu, kendine özgü HARRAN EVLERİ ’ni ziyaret ederken, HARRAN KALESİ’ni SURLAR’ ını ve tarihin en eski İSLAM ÜNİVERSİTESİ ’ni görerek ziyaretimizi tamamlıyor ve ŞANLI şehrimiz ŞANLIURFA ’ya gidiyoruz. BALIKLI GÖL (Aynzeliha ve Halil-ür Rahman Gölleri), RIZVANİYE CAMİ (Zulümiye Cami), MEVLİD İ HALİL KÜLLİYESİ VE HZ.İBRAHİM MAĞARASIHALİ-ÜR RAHMAN CAMİ ziyaret ettikten sonra otelimize yerleşiyoruz. Hazırlandıktan sonra akşam yemekli SIRA GECESİ ‘ne katılan misafirlerimiz ile geleneksel restoranımıza gidiyoruz. Bu akşam otelde yemek almıyoruz, SIRA GECESİ tercih etmeyen misafirlerimiz ise URFA ‘nın geleneksel mutfaklarının, kebaplarının tadına bakma fırsatı yakalayabilirler. SIRA GECESİ Tercih eden misafirlerimiz ise; Ariflerin söze geldiği, çırakların dize geldiği, şiirlerin saza geldiği SIRA GECESİ ’ne PAŞA KONAĞINA (EKSTRA) gidiyoruz. Akşam yemeğimizi müzik eşliğinde keyifli bir biçimde tamamlayarak otelimize dönüyoruz. Konaklama ŞANLIURFA İPEK PALAS OTEL

19 EKİM SALI  : GÖBEKLİTEPE–KASIMİYE MEDRESESİ – MARDİN : Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, günümüzden yaklaşık 12.000 yıl öncesine gidiyoruz. GÖBEKLİTEPE ’nin heyecan veren, bilinen ve bilinmeyenlerine doğru zaman tünelinde birlikte yolculuk yapıyoruz. İnsanoğlu ’nun gözlerini ilk kez dünyaya açtığı tahmin edilen ve Dünya’nın İlk Tapınağı olan, Dünya’nın nefesini tutarak gelişmelerini izlediği bu noktadaki ziyaretimizin ardından bu kez de Taşların Dile Geldiği Güneş’in Ülkesi MARDİN için yola çıkıyoruz. Kente ulaştığımızda pek çok modacının gözde defile mekânı olarak seçtiği KASIMİYE MEDRESESİ ’ne gidiyoruz. Bir zamanların çok önemli eğitim merkezlerinden birisi olan medresenin, hüzünlü hikayesine eşlik ettiği tasavvuf öğretisinin en güzel örneğine ev sahipliği yapan mekânı ziyaretimizin ardından öğle yemeğine gidiyoruz. Yöreye özgü lezzetlerin de tadına bakma fırsatı bulurken enerjimizi topluyor ve 1.Caddedeki yürüyüşümüze başlıyoruz. Yapacağımız panoramik yürüyüşümüz sırasında; ŞEYH ÇABUK CAMİİ ’ni, ESKİ SÜRYANİ KATOLİK PATRİKHANE BİNASI ’nı, CUMHURİYET MEYDANI ’nı, Mardin evlerini ve sokaklarını, çarşılarını, pasajlarını görerek ULU CAMİ ’ye gidiyor ve ziyaret ediyoruz. Dönüşümüzü 1. Cadde üzerinde gerçekleştirirken KASIM TUĞMANER CAMİ, TUĞHAN, ŞAHKULUBEY KONAĞI ’nı görerek merkezden ayrılıyor ve  Midyat’a doğru yol alıyoruz. Otelimize ulaşıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği MİDYAT ‘taki butik otelimizde. 

20 EKİM ÇARŞAMBA : MİDYAT – HASANKEYF – DİYARBAKIR – KAHTA – NEMRUT GÜNBATIMI : Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra film platolarının gözde mekânı MİDYAT için harekete geçiyoruz. “Sokaklarında yürümezseniz Midyat’ı anlayamazsınız…” diyoruz ve DEVLET KONUKEVİ ’ne gidiyoruz. Dileyen yolcularımız burada; yakın zamanda çekilen “Sıla” filmiyle ününe ün katan konağı ziyaret edebilir, dileyen yolcularımız da gümüş alışverişi yapabilirler. Sonrasında BATMAN ’a bağlı, Dicle Nehri’nin iki yakasını ayırdığı, Süryanice “KİFOS”, Osmanlıca “KAYALAR VE MAĞARALAR KENTİ” anlamındaki “HISN-I KEYFA” ya yani günümüzün HASANKEYF ’ine gidiyoruz. Ilısu Barajı’nın son çalışmalarını gözlemlerken, hüzünlü kaderi ve çığlıklarına ortak oluyoruz. Yıllar sonra üzerinde belki de tekne ile gezeceğimiz kentte son hatıra fotoğraflarımızı karelerimize aldıktan sonra ayrılıyor ve DİYARBAKIR yolculuğumuza başlıyoruz. Kente ulaştığımızda bize “Hoş geldiniz !..” der gibi karşılayan, Çin Seddi’nden sonra dünyada korunagelmiş en uzun 2.yapı olan DİYARBAKIR SURLARI ’na ve şehre bizler de “Hoş bulduk !..” diyor ve kenti gezmeye başlıyoruz. İhtişamı ile büyüleyecek bir başka önemli yapı ULU CAMİ ’ne gidiyoruz.Minik bir çay kaçamağı yapacağımız TARİHİ HASAN PAŞA HANI ‘nı gördükten sonra Siverek üzerinden ADIYAMAN ’a doğru yol alıyoruz. İki şehri birleştiren ATATÜRK BARAJ GÖLÜ üzerine kurulu gergin eğik askılı köprülerden NİSSİBİ KÖPRÜSÜ ’nde kısa bir fotoğraf molası sonrası güzel ilçemiz KAHTA ’ya ulaşıyoruz. Dileyen konuklarımızla bizi bekleyen minibüslerdeki (ekstra) yerlerimizi alıyoruz. Bu kez NEMRUT DAĞI MİLLİ PARKI için hareket ediyoruz. Yaklaşık 2150 mt yüksekliği ile Dünyanın en yüksek Açıkhava Müzesi ve 8.Harikası’na ulaşıyoruz. Güneşin bizi ve dağı selamlamasına tanıklık ediyoruz. Günü Güneşin bize son göz kırpışları ile bitiriyoruz. Keyifli ve dingin bir GÜNBATIMI ’nın ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama ADIYAMAN otelimizde. 

21 EKİM PERŞEMBE  : ADIYAMAN, KAHRAMANMARAŞ, TARSUS, MERSİN : Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra buraya gelip de dondurma yemeden olmaz. KAHRAMAN unvanıyla onurlandırılan kentimize doğru yolculuğumuzu başlatıyoruz. Kentle özdeşleşmiş SÜTÇÜ İMAM ANITINI görülerek el sanatlarıyla özdeşleşmiş tarihi Kahramanmaraş Çarşısı gezilerek Kahramanmaraş insanın elinin üretkenliğiyle buluştuğu 150 yıllık lezzet ünlü KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI ’nı yerinde yiyor ve kente veda ederek Tarsus’a doğru yola çıkıyoruz. Kleopatra Kapısı ve ilk yerleşim yeri olan Gözlükule höyüğü gezildikten sonra St Paul kilisesi görülecek yerler arasında Sy. Paul kuyusu ve Eski Tarsus evleri görüldükten sonra Tarsus Şelaleleri gideceğimiz yerler arasında. Tabi Tarsus’a kadar gelip de NUSRET MAYIN GEMİSİ görülmeden olmaz. Tarsus belediyesinin Çanakkale Parkını oluşturup böyle bir hayati eseri sergilemesi de ayrı bir değer. Gezimiz sonrasında Mersine hareket ediyoruz. Mersinde bulunan otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

22 EKİM CUMA : MERSİN, ERDEMLİ, KIZKALESİ, CENNET CEHENNEM, SİLİFKE, KARAMAN : Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra artık son günümüz. Dönüşe geçiyoruz. Yolumuz Akdeniz’in güzelliklerini görüyoruz. İlk göreceğimiz yer ERDEMLİ. Panoramik olarak şehri gördükten sonra içinde bir sarayın da var olduğunu bildiğimiz KIZKALESİ’NDE fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Cennet ve Cehennem obrukları ziyareti sonrası SİLİFKE, MUT yolu üzerinden Karaman ve Konya geçilerek İzmir’e gece geç saatlerde varıyoruz.

 Turlarımızda namaz vakitlerine mutlaka riayet edilir.

 Turlarımızda pandemi kuralları uygulanır.

 Beraberinizde Yağmurluk, Şapka, Yürüyüş Ayakkabısı, Fotoğraf Makinesi ve Kamera bulundurmanızı hatırlatırız.

 ECİR TURİZM Turlarında değişiklik yapmağa güzergah, otel ve tarih  değiştirme hakkını saklı tutar.

 

ÜCRETE DAHİL HİZMETLER

  • Lüks Otobüs ile ulaşım
  • Otobüs İçi İkramlar
  • 4 ve 5 Yıldızlı Otellerde 6. Gece Konaklama
  • Otellerde alınan Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği
  • Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat sigortası
  • ECİR TURİZM Refakati
  •  

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Otel Konaklamaları haricinde Alınacak olan Sabah-Öğlen-Akşam Yemekleri
  • Halfeti Tekne Turu Ücreti
  • Nemrut Dağı Dolmuş Ücreti
  • Urfa Sıragecesi ve Akşam Yemeği
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Kişisel harcamalar
  • Otel Yemeklerinde alınan Ekstra içecekler
  • Oteldeki Ekstra harcamalar
  •  

 

TUR PROGRAMLARI


© Copyright 2016 Ecir Turizm Tüm Hakları Saklıdır.