KONYA ŞEB-İ ARUS TURU

13.Aralık.2018 gidiş tarihli 2 günlük KONYA ŞEB-İ ARUS TURU Programı

4* DÜNDAR OTEL
  • Gidiş Tarihi
  • 13.Aralık.2018
  •  İZMİR
  • Otobüs
  • Dönüş Tarihi
  • 15.Aralık.2018
  •  KONYA
  • Otobüs

Hesaplama

  •  Tur programının süresi geçmiştir.
    Lütfen diğer programlarımızı inceleyiniz.

TUR DETAYLARI

13 ARALIK PERŞEMBE                 

22:00’da ECİR TURİZM Seyahat Acentesi Gaziosmanpaşa Bulvarı No:87/109 Mezarlık başı Çankaya Katlı otopark Önünden misafirlerimizi aldıktan sonra seyahatimize başlıyoruz. Gerekli Molalarımızın ardından Konya’ya ulaşıyoruz.

 

14 ARALIK CUMA: Meram Bağlarında yeşillikler içerisinde serpme kahvaltı ikramımızın ardından programımıza ilk önce TAVUS BABA ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) olarak bilinen MEVLANA Müzesi ile başlayacağız. Müze gezimizde günümüze kadar ulaşan eserleri ve Tasavvuf felsefesiyle 13. Yüzyıldan bu yana insanlığa ışık tutan şair ve İslam Mutasavvıfı MEVLANA CELALEDDİN RUMİ’ nin Türbesini Mevlevi Dervişlerinin Semahanesini Derviş hücrelerinde sergilenen ve dönemin yaşantısı hakkında bilgi veren çok sayıda kıymetli eseri görme şansı bulacağız. Tüm bu konular uzman rehberimiz tarafından aktarılacaktır. Rehberimizden bilgilerimizi aldıktan sonra Üçler Mezarlığı ve Şehitliği ziyaret ediyoruz. Daha sonra CUMA namazı ve öğlen yemeği için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından belirtilen saatte toplanılarak Hz Mevlana’yı MEVLANA yapan kişi ŞEMS Tebriz’i Hz.lerinin türbesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve istirahat için saat 19:00 kadar serbest zaman veriyoruz. Saat 19:00 da Otelimizin lobisinde toplanıyoruz ve Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen ŞEB-İ ARUS törenlerini izlemek için hareket ediyoruz. Konaklama Dündar otel 4 yıldızlı www.dundarotel.com

 

15 ARALIK CUMARTESİ: Sabah kahvaltımızı otelimizde açık büfe olarak aldıktan sonra, Selçuklulardan kalan en güzel Medrese örneklerinden biri olan ve bugün Çini eserler müzesi olarak hizmet veren KARATAY Medresesi’ni geziyoruz. Turumuzu devamında ismini Selçuklu Sultanı I.ALAEDDİN KEYKUBAD’ dan alan Alaattin Tepesi ve burada Konya’nın en büyük ve en eski Camisi olan Alaeddin Camisini ziyaret edeceğiz. Ardından Alaeddin Tepesinin huzur dolu ortamında kahvelerimizi içtikten sonra İNCE MİNARELİ MEDRESE’ ye hareket edeceğiz. Selçuklu devri taş işçiliğinin şaheserlerinden biri olan Medresenin Taş kapısına bir nakış gibi işlenmiş olan Ayet’el Kürsi’yi incelerken Konya’nın kadim geçmişine biraz daha yakınlaşacağız. Medrese ziyaretimizi tamamladıktan sonra eski bir Rum köyü olan SİLLE kasabasına gidiyoruz. Burada Taş evleri ve Kapadokya bölgesinde görmeye alışık olduğumuz kayalara oyulmuş evleri geziyoruz. Daha sonra verilecek olan serbest zamanın ardından dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan AKŞEHİR’ de, NASREDDİN HOCA türbesi ve Gülmece Parkını da gezdikten sonra AFYON, KULA Karayolu üzerinden   İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir sonraki Ecir Turizm programlarında buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

 

TUR VE OTELE DAİR BİLGİLER :

4* Dündar Otel

Selçuklu Başkenti Konya’nın Merkezinde yer alan otelimiz;

Alaeddin Tepesine 2 km, Karatay Medresesi 2 km, Mevlana Müzesi 2 km, Kule Site Alışveriş Merkezi 100 mt’ dir.

 

Not: Gerekli görüldüğünde Firmamız turu iptal etme veya tarihinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler                                       

* Lüks Otobüs ile ulaşım

* Otobüs İçi İkramlar

* Konya’da ilk gün alınan Sabah Kahvaltısı

* 1 Gece Otel konaklama

* Otelde alınan sabah kahvaltısı ve akşam yemeği

* Rehberlik Hizmeti

* Seyahat sigortası

* ECİR TURİZM Refakati

* ŞEB-İ ARUS Gösteri Biletleri

 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

* Öğle yemekleri

* Müze ve ören giriş ücretleri

* Kişisel harcamalar

* Yemeklerde alınan Ekstra içecekler

* Oteldeki Ekstra harcamalar

                                                         

 

 

TUR PROGRAMLARI


© Copyright 2016 Ecir Turizm Tüm Hakları Saklıdır.